Omgeving

Het eigendom met een oppervlakte van ongeveer 72 aren bestaat uit :

  • Een grote gemeenschappelijke tuin, een groot grasperk, enkele fruitbomen.
  • Een waterpoel (voor kinderveiligheid omheind), word gevoed door een beek welke uit het bos afvloeit en de tuin in tweeën scheidt
  • Over de beek is er een weide met enkele oude appel-, kersenbomen en pruimelaars.

Buiten de omheining bevindt zich een andere weide en het bos van Haute Marlagne. Dit privé bos, ook genoemd "Bois du Duc", heeft een oppervlakte van 700 ha. Overblijvend stuk van het oud Ardeens bos, bestaande uit afwisselend bladerrijke en stekelige struiken, bevinden er zich een veertigtal soorten bomen en struiken. De gasten van het verblijf krijgen de toelating om het te betreden.

Met een beetje geluk, kunt U er een eekhoorntje, reebok, vos en sporen van een wild zwijn zien. U kunt er het gepiep van de buizerd horen, de kreten van de vlaamse gaai, de "wit wit" van de boomklever, het geklop van de grote bonte specht en misschien ook van de zwarte specht.Tussenin de breuk "du Midi", is de streek zeer interessant op gebied van de geologie. Bij de wandelingen, zult U ook een zeer grote verscheidenheid van bloemen en planten zien , naar gelang het bodem type.

De "Volcan du Piroy", oude steengroeve van uitgespuwde rotsen en kaolin, waar de ontginning van sedert een vijtigtal jarener stopgezet wordt. Het is een geklasseerde omgeving die zich op een honderdtal meters van het verblijf bevind. De omgeving is rijk aan bloemen en planten die zich spontaan hebben gevestigd.

Het is een ideale plaats voor een vakantie met het gezin. De grote tuin is een plezier voor de kinderen en het uitzicht is een traktatievoor het ontbijt. Het huis beschikt over alle confort.De stad Namen ligt op eenboogscheut daar vandaan en de eigenaar is zeer begaan met uwwelzijn. Aangenaam verblijf!
Famille Delcorde
Landelijke gite «3 korenaren»
5/6 volwassenen + 1 baby